Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instanța l-a eliberat pe Dorin Chirtoacă din arest la domiciliu

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Controlul judiciar este valabil până la data de 10 decembrie, în această perioadă primarul suspendat al Capitalei nu va avea dreptul să părăsească orașul Chișinău

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Judecătoria Chișinău l-a eliberat din arest la domiciliu pe Dorin Chirtoacă. Instanța l-a plasat pe acesta sub control judiciar. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de judecătorul Alexandru Negru.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Coșmarul lui Chirtoacă. Ar putea să-și petreacă următorii 22 de ani în pușcărie

Controlul judiciar este valabil până la data de 10 decembrie. În această perioadă, primarul suspendat al Capitalei nu va avea dreptul să părăsească orașul Chișinău. 

Deocamdată, niciuna dintre părțile implicate în proces nu a făcut declarații pentru presă. Ședința de judecată în dosarul lui Chirtoacă continuă cu ușile închise. 

Chirtoacă este suspendat, prin decizia instanței, din funcția de primar al municipiului Chișinău. Acesta este anchetat în două dosare penale în care este acuzat de procurori de corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu. Liberalul Dorin Chirtoacă se afla din 25 mai în arest la domiciliu. 

La 19 noiembrie, în Chișinău va fi organizat referendumul de revocare a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului Chișinău. În cazul în care Chirtoacă va fi revocat la referendum din funcția de primar, în primăvara anului viitor, la Chișinău, ar putea fi organizate alegeri locale noi.

Fluxul de știri
0