Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comisia de la Veneția va aviza noul Cod al Audiovizualului din Republica Moldova

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media s-a convocat în ședință la Parlament

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Proiectul noului Cod al Audiovizualului, după ce va fi elaborat și prezentat de către grupul de lucru, va fi supus dezbaterilor publice și transmis pentru expertiză Comisiei de la Veneția. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de vineri, 10 noiembrie, a Grupului pentru îmbunătățirea legislației mass-media, prezidată de președintele Parlamentului Andrian Candu.

”Ne-am asumat angajamentul să adoptăm documentele elaborate de Grupul pentru îmbunătățirea legislației mass-media”, a menționat Candu.

Работа телеканала Москва-24 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul anunță că va elabora un nou Cod al Audiovizualului

În cadrul şedinţei au fost discutate activitățile desfășurate de cele 8 subgrupuri tematice de lucru. Participanții la discuții au anunțat că proiectele de documente sunt în curs de definitivare, iar pentru anumite proiecte a fost solicitată extinderea termenului limită de realizare.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare și un mecanism de cooperare permanentă între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat în iunie 2017, la inițiativa președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei ”Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”. Asistența tehnică este oferită de către Freedom House, Internews, Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, Ambasada SUA în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0