Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dorin Chirtoacă nu este bucuros că a fost eliberat din arest la domiciliu

© Photo : Privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu se bucură că a fost scos din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Ceva nu este în regulă. Aceasta a fost prima reacție a primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, la decizia Judecătoriei Centru de a-l scoate din arest la domiciliu și de a-l plasa sub control judiciar. 

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Coșmarul lui Chirtoacă. Ar putea să-și petreacă următorii 22 de ani în pușcărie

”Ceva nu este în regulă. Este o decizie tardivă. În mod normal trebuie să aibă loc eliberarea pur și simplu și încetarea dosarului penal”, a declarat Chirtoacă.

Judecătoria Chișinău l-a eliberat din arest la domiciliu pe Dorin Chirtoacă. Instanța l-a plasat pe acesta sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorul Alexandru Negru.

Controlul judiciar este valabil până la data de 10 decembrie. În această perioadă, primarul suspendat al Capitalei nu va avea dreptul să părăsească orașul Chișinău.

Chirtoacă este suspendat, prin decizia instanței, din funcția de primar general al municipiului Chișinău. Acesta este anchetat în două dosare penale în care este acuzat de procurori de corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu. Liberalul Dorin Chirtoacă se afla din 25 mai în arest la domiciliu.

La 19 noiembrie, în Chișinău va fi organizat referendumul de revocare a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului Chișinău. În cazul în care Chirtoacă va fi revocat la referendum din funcția de primar, în primăvara anului viitor, la Chișinău, ar putea fi organizate alegeri locale noi.

Fluxul de știri
0