Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În atenția primarilor și consilierilor: SIS-ul vrea să stea de vorbă cu voi

© Sputnik / Miroslav RotariOfiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii
Ofiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate a anunțat oficial că ofiţerii de informaţii şi securitate vor avea întâlni cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi societăţii civile, în toate raioanele ţării

CHIȘINĂU, 9 nov — Sputnik. Serviciul de Informaţii şi Securitate întreprinde măsuri orientate spre impulsionarea mecanismelor de interacțiune cu societatea şi promovarea culturii de securitate. În acest sens, pe parcursul lunii noiembrie 2017 — martie 2018, ofiţerii de informaţii şi securitate vor avea întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi societăţii civile, în toate raioanele ţării, informează serviciul de presă al SIS.

переплавка оружия topirea armamentului - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ofițerii SIS au depistat un lot de substanțe explozive în sudul țării

„Printre principalele subiecte ce urmează a fi abordate se numără politica naţională de securitate, legislaţia în domeniu şi măsurile desfăşurate la nivel de ţară. La fel, vor fi prezentate aspecte ale cooperării Serviciului de Informaţii şi Securitate cu autorităţile care desfășoară activitatea de prevenire şi combatere a terorismului. În special, vor fi puse în discuţie prevederile noii Legi cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, intrată în vigoare la 20 octombrie curent, rolul şi locul autorităţilor publice locale şi a societăţii în prevenirea terorismului şi a manifestărilor violente de extremism", se arată în comunicatul SIS.

Potrivit instituției, ofiţerii de informaţii vor puncta acţiunile ce urmează a fi întreprinse de către autorităţile publice centrale şi locale, de asociaţiile şi organizaţiile obşteşti, de persoanele cu funcţii de răspundere, conform actului normativ. La fel, se vor referi la rolul şi sarcinile de bază ale Consiliului teritorial antiterorist, organ local de gestionare a crizelor teroriste, compus din conducători ai consiliilor raionale, reprezentanţi teritoriali ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai Inspectoratului General al Poliţiei al MAI şi al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

15 instituții publice și-au prezentat activitatea în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Video
Procurori, ofițeri SIS și CNA, în Parlament. În joc: o monedă din aur curat

Reprezentanţii autorităţilor publice locale vor fi informaţi despre riscurile şi pericolele teroriste la adresa securităţii naţionale şi regionale. Ofiţerii de informaţii vor aborda fenomenele relativ noi pentru Republica Moldova, cum ar fi mercenariatul şi promovarea ideologiilor radicale, se mai menționează în comunicatul citat.

SIS subliniază că până în prezent, ofiţerii SIS au avut vizite de informare în raioanele Cantemir, Cahul, Hînceşti, Leova,Taraclia şi UTA Găgăuzia.

Fluxul de știri
0