Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Spitalul de Psihiatrie ar putea apărea un izolator de detenție preventivă

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
La Spitalul Clinic Republican de Psihiatrie ar putea apărea un izolator de detenție preventivă pentru persoanele cu boli psihice, aflate sub urmărire penală

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. În cadrul Spitalului Clinic Republican de Psihiatrie ar putea fi creată o secție specială unde vor fi deținuți bolnavii psihic aflați sub urmărire penală.

Subiectul a fost discutat la Ministerul Justiției. În cadrul discuțiilor au fost analizate aspectele cu privire la necesitatea internării tuturor persoanelor cu dizabilități mintale la etapa aplicării arestului preventiv, crearea unei secții special adaptate pentru aceste persoane și efectuarea procedurilor de expertiză psihiatrică.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cazul Andrei Brăguță ia o nouă întorsătură. Ar putea fi schimbate cauzele morții

Vorbitorii au propus crearea unei secții special adaptate potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, în subordinea Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău. Costul construirii acesteia a fost estimat la 4 milioane lei.

”Astfel, ar putea fi gestionate corect situațiile de aplicare a măsurilor de arest la etapa urmăririi penale față de persoanele cu boli psihice”, anunță Ministerul Justiției.

Grupul de lucru creat pentru elaborarea propunerilor concrete este format din reprezentanți ai Ministerului Justiției, Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Procuraturii Generale, Instituția Ombudsmanului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Fluxul de știri
0