Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte ore va trebui să muncească condamnatul în folosul comunității

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat propunerile Ministerului Justiției pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Munca neremunerată în folosul comunității se execută de la 2 la 4 ore pe zi, în afara timpului activității de bază sau de studii. În cazul condamnatului care nu este antrenat în activități de bază sau de studii, la solicitarea sau cu acordul acestuia, pedeapsa poate fi executată până la 8 ore pe zi. Aceste modificări sunt prevăzute în noul Regulamentul cu privire la modul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată.

Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Societate
Șomerii din Moldova vor munci în folosul comunității

Durata timpului de prestare a muncii neremunerate de către minorii de 16 — 18 ani, este de la 2 la 7 ore pe zi, în timpul liber sau după terminarea studiilor sau a serviciului de bază. Munca neremunerată în folosul comunității nu poate fi executată în timpul nopții  sau în condiții vătămătoare, în locuri periculoase ce prezintă risc pentru sănătatea sau integritatea persoanelor.

Condamnatul la munca neremunerată în folosul comunității este obligat să execute pedeapsa, să lucreze conform graficului de lucru întocmit împreună cu consilierul de probațiune, să anunțe imediat despre orice schimbare a domiciliului, reședinței sau a locului de muncă, ce ar putea influența executarea pedepsei.

Modificările au fost introduse la solicitarea Ministerului Justiției pentru consolidarea sistemului de probațiune prin aplicarea alternativelor la detenție. Această  pedeapsă penală este stabilită de instanța de judecată pentru persoana care a săvârșit o infracțiune și constă în implicarea lui individuală sau în grup la muncă gratuită social-utilă, fără a-i cauza suferințe fizice sau a-i leza demnitatea.

Fluxul de știri
0