Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor zbura capete la Ministerul Educației. Decizia luată astăzi la Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Comisia parlametnară Cultură, Educație, Cercetare, Rineret, Sport și Mass-media a audiat raportul cu privire la rezultatele examinării carențelor depistate la examenele de bacalaureat pentru anul de studii 2016-2017

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Comisia parlamentară Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Mass-media a audiat, miercuri, raportul reprezentanților Ministerului Educației, Culturii și Cercetării cu privire la rezultatele examinării carențelor depistate la examenele naționale de bacalaureat pentru anul de studii 2016-2017.

Examen - Sputnik Moldova
Societate
Scandalos: Elevii moldoveni trebuie să știe la BAC ceea ce nu li s-a predat

Secretarul general de Stat al Ministerului Igor Șarov a declarat că, în urma sesizărilor deputaților, ministerul a creat o comisie de control care a examinat situația din domeniu și a informat organele de drept referitor la încălcările admise de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Reprezentanții Ministerului au propus sancționarea disciplinară a conducerii Agenției și elaborarea unor noi acte normative cu privire la organizarea și desfășurarea examenelor. 

Potrivit raportului, sesiunile de bacalaureat din anii 2016-2017 au fost organizate conform metodologiei pentru sesiunea 2014-2015, act normativ cu caracter temporar, care a încetat să mai existe. 

Igor Șarov a precizat că Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a oferit explicații la solicitarea comisiei de control. În același timp, Inspecția Financiară efectuează un control financiar complex al instituției. Ulterior, la 15 noiembrie, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare va prezenta public raportul activității pentru perioada anilor 2016-2017.

Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a audiat, încă în luna iulie, informația cu privire la rezultatele sesiunii de examene 2017. Viceministrul Educației Lilia Pogolșa a declarat că procedura și metodologia de organizare a examenelor a fost una subiectivă, iar testele depășeau nivelul mediu de cunoaștere a materiei. Deputații au recomandat Ministerului Educației să creeze un grup de lucru pentru a analiza încălcările și au propus modificarea și îmbunătățirea procedurii de desfășurare a examenelor.

Fluxul de știri
0