Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandalos: Elevii moldoveni trebuie să știe la BAC ceea ce nu li s-a predat

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaExamen
Examen - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul socialist Grigore Novac scrie că azi, în ședința plenară a Parlamentului, vice-ministrul Educației Liliana Pogolşa a informat forul legiuitor despre faptul că în ultimii ani testele la bacalaureat nu coincid cu curriculumul școlar, în special cele la fizică și matematică

CHIȘINĂU, 20 iul — Sputnik. Ani la rând, notează deputatul Grigore Novac, zeci de mii de elevi nu au susținut BAC-ul în mare parte din vina Ministerului Educației.

Deputatul a venit cu următoarele cifre: în anul de studii 2014, 12 mii 126 de elevi au picat BAC-ul, în 2015 numărul lor a fost de 9 mii 219 de elevi, iar în 2016 — de 8 mii 88 de elevi.

Examene, școală, elevi - Sputnik Moldova
Societate
Oficial: BAC 2017 - Ministerul Educației scoate la iveală tot adevărul

„În total avem 29433 de tineri, cărora Ministerul Educației le-a spulberat toate visele", scrie în continuare Novac.

În opinia lui, „în spatele acestor acțiuni mizerabile stă Maia Sandu și Corina Fusu", deoarece „anume ele sunt responsabile de dezastrul din domeniul educației".

La final el amintește că „socialiștii nu o singură dată au venit cu moțiuni simple cu privire la demisia ministrului educației". El își exprimă indignarea că „cei din PDM, PLDM, PL care erau părți ale alianței de guvernare, de fiecare dată protejau ministrul" și prin asta aceste formațiuni s-ar face „părtași la distrugerea viitorului tinerilor".

Corina Fusu și Maia Sandu nu au fost de găsit pentru a comenta declarația lui Grigore Novac.

Fluxul de știri
0