Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noua conducere a Primăriei Chișinău a înaintat un demers Guvernului Filip

© Sputnik / Miroslav RotariSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Noua conducere a Primăriei Chișinău a înaintat un demers Guvernului Republicii Moldova

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Primăria Chişinău anunță că este interesată de urgentarea procesului de stabilire a hotarelor pădurii-parc Calea Orheiului spre a păstra acest bun public în proprietate municipală.

Сильвия Раду - Sputnik Moldova
Politică
Condiția pe care a pus-o Silvia Radu pentru a veni la Primăria Chișinău

În condițiile în care pe teritoriul pădurii-parc din Calea Orheiului se află anumite obiective care sunt proprietate publică a statului, autoritatea cadastrală din municipiul Chișinău nu poate înregistra domeniul respectiv, până la concretizarea hotarelor imobilelor aflate în interiorul parcului.

Astfel, Consiliul Municipal Chișinău, prin adoptarea deciziei din 31 octombrie, urmărește înregistrarea zonei verzi menționate la organul cadastral. În context, Primăria Chișinău a solicitat Guvernului Republicii Moldova întreprinderea măsurilor de rigoare pentru stabilirea hotarelor terenurilor proprietate publică a statului situate pe strada Calea Orheiului, 88 și 90, din Chișinău.

La începutul acestei săptămâni, în funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău a fost numită Silvia Radu. Fostul primar general interimar Nistor Grozavu i-a numit, în dimineața zilei de luni, în funcția de viceprimari pe Silvia Radu și Ruslan Codreanu. Ulterior, Grozavu a anunțat că renunță la interimat și o numește în această funcție pe Silvia Radu.

Fluxul de știri
0