Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Condiția pe care a pus-o Silvia Radu pentru a veni la Primăria Chișinău

© Photo : AllMoldovaСильвия Раду
Сильвия Раду - Sputnik Moldova
Abonare
Noul primar general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a declarat că a acceptat această funcție cu o singură condiție

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Noul primar general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a declarat luni, 6 noiembrie, în cadrul unei prime conferințe de presă în această funcție, că a acceptat să dețină interimatul funcției de edil-șef al Capitalei cu o singură condiție.

Viceprimarul Nistor Grozavu, care a deținut până astăzi funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău, i-a numit astăzi printr-un ordin în funcția de viceprimari pe fosta șefă de la Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, și pe consilierul PPEM, Ruslan Codreanu. Grozavu i-a numit pe cei doi prin ordin, în condițiile în care Consiliul Municipal Chișinău (CMC) nu a reușit în cadrul a două ședințe consecutive să-i desemneze pe Radu și Codreanu în funcția de viceprimari. Tot astăzi, Nistor Grozavu a anunțat că renunță la funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău și o numește în acest post pe Silvia Radu. 

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Politică
Rocadă spectaculoasă la Primărie: Cine este noul primar general interimar

În prima sa ieșire în fața presei în calitate de primar general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu a declarat că a acceptat această funcție cu condiția ca Nistor Grozavu să rămână la Primărie în funcția de viceprimar.

”Am acceptat această funcție cu condiția ca domnul Grozavu să rămână viceprimar. Este necesară experiența sa”, a declarat noul primar interimar.

Radu a precizat că este o persoană neafiliată politic cu o experiență vastă de gestiune, ceea ce îi va permite să conlucreze fructuos cu fiecare fracțiune din CMC pentru a găsi soluțiile necesare în gestiunea Capitalei.

Noul primar general interimar a declarat că își va lua 10 zile pentru a studia situația reală din municipiu după care va ieși în fața presei cu anunțul despre primele acțiuni pe care le va întreprinde.

”Am nevoie de timp pentru a intra în toate detaliile ce țin de administrarea municipiului Chișinău și în 10 zile voi convoca o conferință de presă în care voi anunța despre primele acțiuni pe care le voi întreprinde în noua funcție”, a declarat Radu.

Noul primar interimar s-a arătat nedumerit de ce atât de mult timp Capitala nu a avut viceprimari.

”Nu pot să înțeleg de ce până astăzi nu s-a găsit o soluție pozitivă la acest blocaj în Primărie. Sunt conștientă că perioada interimatului este scurtă, dar sunt sigură că experiența și conlucrarea cu profesioniștii din Primărie ne vor permite să inițiem schimbări care vor da soluții la problemele Capitalei”, a declarat Silvia Radu.

Capitala Republicii Moldova a rămas fără Primar general după ce Dorin Chirtoacă a fost suspendat, prin decizia instanței, din funcție. Acesta este anchetat în două dosare penale în care este acuzat de procurori de corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu. Liberalul Dorin Chirtoacă se află din 25 mai în arest la domiciliu.

Pe data de 19 noiembrie în Chișinău va fi organizat referendumul de revocare a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului Chișinău. În cazul în care Chirtoacă va fi revocat la referendum din funcția de primar, în primăvara anului viitor, la Chișinău, ar putea fi organizate alegeri locale noi.

Fluxul de știri
0