Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dacă ai un milion de dolari, Guvernul îți face o ofertă incredibilă

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaIndustrie
Industrie - Sputnik Moldova
Abonare
Scutiri de impozite, facilități și prețuri foarte mici la privatizarea sau chiria terenurilor, bunuri oferite în folosință pe gratis - sunt doar câteva detalii din oferta incredibilă pe care Guvernul a făcut-o investitorilor

CHIȘINĂU, 6 nov — Sputnik. Guvernul moldovean are o ofertă incredibilă pentru oamenii de afaceri și companiile care doresc să investească în șapte zone economice libere din Republica Moldova, inclusiv cea de la Vulcănești și în subzonele de la Comrat și Ceadâr-Lunga.

Dezvoltare industrială - Sputnik Moldova
Iată câte milioane de dolari au intrat în acest an în ZEL-urile moldovenești

Serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii informează că viceministrul de resort Vitalie Iurcu a vorbit despre facilitățile de care se bucură rezidenții mai multor zone economice libere (ZEL) din Moldova. Demnitarul a subliniat, între altele, că toate mărfurile importate sau exportate din zonele economice libere sunt scutite de taxe vamale, accize și se aplică o rată zero la TVA.

Este de menționat și faptul că impozitul pe venit în aceste zone constituie 50 la sută din rata stabilită în Republica Moldova. Companiile cu investiții de 1 milion de dolari în ZEL-uri sunt scutite de impozitul pe venit timp de 3 ani, iar cele care au făcut investiții de 5 milioane de euro se bucură de scutiri la plata impozitului pe venit timp de 5 ani. Dar există și alte facilități.

Iurcu a subliniat că pentru investitori o oportunitate aparte sunt parcurile industriale. Datorită statutului acestora, este posibilă schimbarea gratuită a destinației terenurilor agricole. Totodată, în parcurile industriale este posibilă privatizarea la preț normativ a terenului de stat pentru construcție, alocarea gratuită a bunurilor publice pentru a crea parcuri, la discreția proprietarului și reducerea taxei anuale de închiriere sau a chiriei pană la 70 la sută.

Fluxul de știri
0