Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

44 de sate, fără farmacii. Ce fac bolnavii?

© Sputnik / Мирослав РотарьАптека
Аптека - Sputnik Moldova
Abonare
În 44 de sate din Republica Moldova nu sunt farmacii

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. În 44 de localități rurale din țară nu există farmacii. Datele au fost prezentate marți, 7 noiembrie, în cadrul unei ședințe de lucru, organizate de Comisia Parlamentară Protecție Socială, Sănătate și Familie. 

Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Medicamentele care te pot îmbolnăvi. Ce campanie a început în Moldova

Șefa Inspectoratului General Farmaceutic din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Gabriela Jeleznâi, a menționat că pe teritoriul țării activează 1168 de farmacii comunitare, 24 de farmacii cu drept de preparare a medicamentelor, 69 de farmacii spitalicești, 36 de secții ale centrelor de sănătate raionale cu peste 700 de filiale în localitățile rurale.

Jeleznâi a menționat că locuitorii satelor unde nu sunt unități farmaceutice se pot adresa la farmaciile raionale sau cele din alte localități pentru a primi medicamentele compensate. 

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Rodica Scutelnic a declarat că în primele nouă luni ale anului curent de medicamente compensate au beneficiat 697 de mii de persoane.


Fluxul de știri
0