Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rocadă spectaculoasă la Primărie: Cine este noul primar general interimar

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Luni dimineață, Nistor Grozavu i-a numit în funcția de viceprimari ai Capitalei pe Silvia Radu și Ruslan Codreanu.

CHIȘINĂU, 6 nov — Sputnik. Primarul general interimar al Chișinăului, Nistor Grozavu, a numit astăzi doi viceprimari, aceștia fiind Silvia Radu și Ruslan Codreanu, propuși anterior în calitate de candidați pentru respectivele funcții. Grozavu a făcut anunțul în cadrul unui briefing, înainte de ședința serviciilor primăriei.

Ulterior, el a anunțat că se retrage din funcția de primar general interimar, funcția respectivă revenindu-i Silviei Radu.

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal - Sputnik Moldova
Politică
Liberalii vor participa la referendumul de demitere a lui Chirtoacă

Grozavu a explicat că a acceptat interimatul funcției de primar general pentru o perioadă scurtă, din cauza situației de criză care se crease, pentru a debloca activitatea Primăriei Chișinău.

Consiliul Municipal a refuzat de două ori să includă pe ordinea de zi chestiune privind numirea celor doi viceprimari. Astfel, conform legii, primarul interimar i-a numit în funcție pe cei doi.

Astfel, de luni, 6 noiembrie, noul primar general interimar al Capitalei este fostul director al „Gas Natural Fenosa", Silvia Radu. Amintim că aceasta a candidat la prezidențialele din 2016.

Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a fost reținut la sfârșitul lunii mai de către ofițerii CNA, fiind plasat ulterior în arest la domiciliu. Acesta este suspectat de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată.

Pe data de 19 noiembrie curent urmează să se desfășoare referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al Capitalei.

Fluxul de știri
0