Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Liberalii vor participa la referendumul de demitere a lui Chirtoacă

© fb.com/Partidul-LiberalMihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Liberal a depus actele de înregistrare a partidului în calitate de participant la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău

CHIŞINĂU, 21 oct — Sputnik. Deşi liberalii au anunţat anterior că nu vor participa la referendumul privind demiterea din funcţie a primarului general al Chişinăului, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, astăzi aceştia au anunţat că au depus la Comisia Electorală Centrală actele necesare pentru înregistrarea formaţiunii în calitate de participant.

De altfel, astăzi a fost ultima zi în care partidele au putut să mai depună actele respective la CEC.

Dorin Chirtoacă filmat în timpul unui chef în garajul primăriei - Sputnik Moldova
Societate
După luni lungi de arest la domiciliu, Chirtoacă a luat-o razna – DOCUMENT

Partidul Liberal intenţionează astfel să facă posibilă participarea lui Dorin Chirtoacă la dezbateri electorale şi întâlniri cu alegătorii.

„În perioada campaniei electorale pentru desfășurarea referendumului local din Chișinău, Partidul Liberal a decis să fie reprezentat de Prim-vicepreședintele partidului, dl. Dorin Chirtoacă, care va participa la întâlniri cu cetățenii și la dezbateri electorale", a anunţat formaţiunea într-un comunicat.

Decizia PL vine în contextul în care Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău a respins, joi, 19 octombrie, solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a-l înregistrarea în calitate de participant la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

În mod paradoxal, deşi au depus actele pentru a participa la referendum, liberalii au subliniat că vor îndemna alegătorii din Municipiul Chişinău „să nu meargă la vot pe data 19 noiembrie 2017 și să nu legitimeze acest pleibiscit.

Fluxul de știri
0