Vrancea este iarăși activă - două cutremure într-o singură zi

© AFP 2024 / NICOLAS ASFOURIСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
INFP a înregistrat în total trei seisme, două în Vrancea și unul în Bulgaria, acestea fiind atât seismice de adâncime, cât și de suprafață

CHIȘINĂU, 6 nov — Sputnik. Șirul seismelor care s-au produs duminică a fost deschis la ora 10:55. Potrivit datelor Institutului Național pentru Fizica Pământului din România, cutremurul a avut loc în județul Vrancea, magnitudinea acestuia fiind de doar 2 grade pe Richter, iar adâncimea epicentrului — de 65.6 km.

A strong earthquake with a magnitude of 6.0 struck late Saturday off San Antonio in the province of Zambales in the western Philippines, local seismologists said. - Sputnik Moldova
Societate
Expert: Seismele mici și repetate anunță un cutremur devastator

Cel mai puternic cutremur al zilei de ieri a fost înregistrat la ora 16:32, cu epicentrul tot în județul Vrancea, în apropierea localității Nereju. Seismul a avut magnitudinea de 2,9 pe scara Richter, care se înscrie în paradigma seismică normală a zonei, și a fost localizat la adâncimea de 79.6 km.

Și tot ieri a avut loc un cutremur de suprafață la sud de Dunăre. Acesta s-a produs la ora 18:36, cu epicentrul în Bulgaria. Magnitudinea seismului a fost de 2.5 grade pe scara Richter, fiind localizat la o adâncime de doar 5 kilometri. Cutremurul este specific zonei Balcanilor.

© Photo : infp.roCutremur în Vrancea, captură ecran
Cutremur în Vrancea, captură ecran - Sputnik Moldova
Cutremur în Vrancea, captură ecran
Fluxul de știri
0