Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant! Aproape 500 de copii din Moldova au fugit de acasă în ultimele 9 luni

CC0 / Pixabay / MadalinIonut / Copil
Copil - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 200 de mii de copii au participat la sesiunile de informare privind fenomenul dispariţiilor voluntare şi a riscurilor pe care le are acest comportament

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. În primele nouă luni ale anului curent, 471 de copii au fugit de acasă. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General de Poliție, din numărul total de minori care au fugit de acasă 262 sunt fete, iar 209 – băieți. 

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alarmant: elevii din Moldova abandonează școala

Cele mai frecvente cauze care au dus la abandonul domiciliului sunt lipsa supravegherii din partea părinţilor, abuzul de alcool, situaţia financiară precară din familie, conflictele din interiorul acesteia, schimbări în componenţa familiei: deces, divorţ, concubinaj sau dezacordul părinţilor cu privire la relaţiile de prietenie ale copiilor. 

În 222 de cazuri de abandon, copiii aveau vârste cuprinse între 14 şi 15 ani.

În perioada de referință, aproximativ 200 de mii de copii au participat la sesiunile de informare privind fenomenul dispariţiilor voluntare şi a riscurilor pe care acest comportament le are.

Fluxul de știri
0