Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: elevii din Moldova abandonează școala

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi, examene, gimnaziu, școală
Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai mare număr de elevi care au abandonat studiile se atestă în municipiile Chișinău și Bălți, în raioanele Ocnița, Cantemir, Cahul, Râșcani.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Potrivit datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, din numărul total de 289 de mii 397 de elevi  cu vârsta cuprinsă între 7 —16 ani, în I semestru al anului de studii 2016-2017 nu au fost școlarizați 115 copii, iar 148 au abandonat studiile.

Autobuz școlar iarna - Sputnik Moldova
Societate
42 de elevi s-au pornit spre școală, dar nu au ajuns - Cum explică autoritățile

Cele mai frecvente cauze ale neșcolarizării și abandonului școlar sunt refuzul părinților de a-și trimite copilul la școală, plecarea cu părinții peste hotare, vagabondajul sau starea de sănătate.

Cei mai mulți copii neșcolarizați sunt din raioanele Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia, Rezina, Soroca, Telenești, dar și din mun. Bălți și Chișinău.

În raioanele Briceni, Basarabeasca, Criuleni, Dondușeni, Dubăsari, Cantemir, Fălești, Hâncești, Ialoveni, Ocnița, Șoldănești și Taraclia sunt școlarizați toți copiii.

Cel mai mare număr de elevi care au abandonat studiile se atestă în municipiile Chișinău și Bălți, în raioanele Ocnița, Cantemir, Cahul, Râșcani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0