Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De la arme la agricultură: Rusia devine o superputere agricolă

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaУборка пшеницы на полях сельхозпредприятия "Долгов и компания"
Уборка пшеницы на полях сельхозпредприятия Долгов и компания - Sputnik Moldova
Abonare
Exporturile de grâu din Rusia au crescut cu aproape un sfert în primele zece luni ale anului 2017, potrivit ministerului rus al Agriculturii. În prezent, Rusia câștigă din exporturile agricole mai mult decât din vânzările de arme

CHIȘINĂU, 4 nov — Sputnik. Exporturile de grâu din Rusia au crescut cu 23%, ajungând la 10,6 milioane de tone. Vânzările totale de cereale crescând cu 28,4%, ceea ce reprezentă 16,9 milioane de tone, potrivit rt.com.

„În acest an, Rusia va livra pe piețele externe cantități mari de cereale. În special, exporturile de grâu pot ajunge la 32 de milioane de tone", a declarat pentru ziarul Izvestia Aleksandr Korbut, vicepreședintele Uniunii Cerealiere din Rusia.

​Anul trecut, Rusia a exportat 27,1 milioane de tone de grâu. În 2016, fermierii ruși au avut cea mai mare recoltă din ultimii aproape 40 de ani.

Уборка зерновых - Sputnik Moldova
Rusia ar putea ajunge principalul grânar al lumii

Calitatea grâului rusesc a crescut semnificativ datorită vremii mai bune, a adăugat Korbut.

Rusia intenționează să recolteze aproximativ 130 de milioane de tone de cereale în sezonul curent, aproape 45 de milioane de tone urmând să fie vândute în străinătate, potrivit ministerului de resort. Exporturile de orz s-au dublat față de anul trecut, ajungând la 2,52 milioane de tone, în timp ce vânzările de porumb au crescut cu 19,5%, ajungând până la 1,23 milioane de tone.

La începutul acestui an, ministrul agriculturii, Aleksandr Tkachev, a declarat că producţia record preconizată pentru anul 2017 va duce la creşterea exporturilor de cereale din Rusia și va ajuta țara să devină lider mondial în acest domeniu.

Ministrul a subliniat importanța extinderii ponderii sectorului agroindustrial în economia Rusiei. În prezent, producția lui reprezintă doar 4% din PIB-ul țării.

Fluxul de știri
0