Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa Francisc

© Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон и папа римский Франциск
Президент Молдовы Игорь Додон и папа римский Франциск - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a avut o întrevedere cu Papa de la Roma Francisc. Însuși Igor Dodon a venit cu o relatare peste această întâlnire pe pagina sa de facebook.

CHIȘINĂU, 4 nov — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care efectuează o vizită la Roma, a fost primit de Sanctitatea Sa Papa Francisc.
"Am avut o întrevedere cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Am menționat importanța pe care o acordă Moldova colaborării cu Sfântul Scaun. Țara noastră își declară adeziunea pentru dezvoltarea dialogului interreligios, de consolidare a parteneriatului în sfera socială, educaţională, medicală şi alte domenii", a scris Igor Dodon.

Patriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București - Sputnik Moldova
Patriarhul Kirill la Sinodul BOR: Nu poţi construi o societate fără Dumnezeu

"Am remarcat rolul deosebit al Papei de la Roma în activitățile de pacificare, contribuţia sa la instaurarea echităţii şi solidarităţii în lume. Am exprimat Suveranului Pontif cuvinte de recunoştinţă pentru soluționarea problemelor contemporane de importanţă majoră, pentru implicarea sa în stabilirea dialogului între civilizaţii şi religii.

Am subliniat că Legea Supremă a statului, Constituţia Republicii Moldova, garantează libertatea conştiinţei şi religiei. Totodată, poporul Moldovei este un promotor al valorilor creştine. Creştinismul, fiind religia majorităţii poporului nostru, are o influenţă decisivă asupra identităţii noastre şi a valorilor morale ale poporului nostru", a menționat Igor Dodon.

Președintele moldovean s-a referit și la relațiile dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică.

"Am apreciat pozitiv cooperarea dintre Bisericile Ortodoxă şi cea Catolică, fiind într-o dezvoltare continuă şi eficientă, în ultimii ani. În acest context, am amintit de întrevederea de la Havana dintre Papa de la Roma şi Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril. Mi-am exprimat speranţa că reluarea dialogului direct între conducătorii celor două Biserici va contribui la consolidarea ţării şi la protejarea valorilor creştine fundamentale şi, în special, la protejarea creştinilor în regiunile unde sunt înregistrate cazuri de persecutare şi discriminare a acestora.

Am indicat asupra activităţii eficiente a Bisericii Catolice din Moldova. Alături de alte organizaţii religioase, Biserica Romano-Catolică desfăşoară o activitate fructuoasă în sfera socială, umanitară, educaţională, în identificarea victimelor traficului de fiinţe umane", a remarcat Dodon.

În final el i-a dorit Suveranului Pontif multă sănătate şi continuarea lucrărilor în numele păcii, umanismului şi dezvoltării umane.

Fluxul de știri
0