Trump vrea pedeapsa cu moartea pentru teroristul din New York

© REUTERS / Carlo AllegriRepublikaner Donald Trump
Republikaner Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american este ferm, nu mai vrea să se joace cu cei care comit acte abominabile

CHIȘINĂU, 3 nov — Sputnik. "Ar trebui să primească pedeapsa cu moartea", a declarat tranșant lui Donald Trump în cazul ultimului atac terorist din SUA, derulat în noapte de marți la New York, și în urma căruia au murit 8 persoane, alte 12 fiind rănite.

Multiple bikes are crushed along a bike path in lower Manhattan in New York, NY, U.S., October 31, 2017. - Sputnik Moldova
Atac terorist în New York, opt oameni au murit

Presupusul atacator, uzbecul Sayfullo Saipov, a fost capturat și spitalizat în urma unor răni prin împușcare. El le-a declarat anchetatorilor că este mulțumit de fapta sa și a solicitat să fie pus un steag negru al Statului Islamic pe perete, în rezerva spitalului.

Reacția cea mai dură a venit de la președintele Trump care și-a exprimat părerea că s-ar impune pedeapsa capitală pentru atentator.

"Teroristul din New York City era fericit și a cerut să fie atârnat steagul ISIS în camera sa de spital. El a ucis 8 oameni și a rănit grav alți 12. AR TREBUIE SĂ PRIMEASCĂ PEDEAPSA CU MOARTEA!", a scris Donald Trump pe Twitter

​Procurorul Joon Kim a comentat posibilitatea solicitării pedepsei capitale în cazul atacatorului, în schimb președintele Trump vorbise de posibilitatea trimiterii la închisoarea din Guantanamo, baza americană din Cuba destinată persoanelor implicate în acțiuni teroriste.

Fluxul de știri
0