Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Moscova e interesată ca OSCE să intensifice activitatea în Transnistria

© Sputnik / Valery Melnikov / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время встречи в Москве с министром иностранных дел Азербайджана Эльмаром Мамедъяровым
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время встречи в Москве с министром иностранных дел Азербайджана Эльмаром Мамедъяровым - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, Rusia este interesată ca OSCE să desfășoare o activitate mai amplă privind situația din Transnistria.

CHIȘINĂU, 3 nov — Sputnik. Moscova este interesată ca OSCE să desfășoare o activitate mai intensă în vederea reglementării situației create în jurul nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, citat de RIA Novosti.

„Totodată suntem interesați, Rusia este interesată ca OSCE să acționeze mai dinamic și mai eficient în problema transnistreană", a spus ministrul în cadrul unei conferinței de presă comune cu secretarul general al OSCE, Thomas Greminger

Приднестровье будет учиться по новым российским пособиям - Sputnik Moldova
Republica Moldova
OSCE: inițiativele Rusiei vor debloca negocierile cu privire la Transnistria

Lavrov a menționat de asemenea că Rusia ar vrea ca OSCE să aibă un rol mai activ în cadrul „discuțiilor de la Geneva privind stabilitatea în Transcaucazia și Balcani".

„Menționăm, de asemenea, că în reglementarea conflictului din Nagornokarabah un rol principal, alături de părțile implicate, îl joacă copreședinții grupului OSCE de la Minsk", a adăugat ministrul rus de Externe.

În 1992, Transnistria a devenit de facto un teritoriu necontrolat de Chișinău.

Fluxul de știri
0