Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: iată ce au de gând să facă socialiștii cu moțiunea comuniștilor

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM 21.09.17
Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat în Parlamentul Republicii Moldova a făcut o declarație pentru Sputnik privind poziția Partidului Socialiștilor din Republica Moldova față de moțiunea simplă inițiată de comuniști, care vizează judecătorii Curții Constituționale

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Se pare că moțiunea simplă inițiată de comuniști are toate șansele să fie cel puțin discutată în plenul Parlamentului.

Deputatul socialist Grigore Novac a declarat că, cel mai probabil, PSRM va susține moțiunea simplă.

Пикет партий коммунистов у Конституционного суда - Sputnik Moldova
Politică
Comuniștii au înaintat o moțiune contra judecătorilor Curții Constituționale

„Cred că o vom susține, însă avem propuneri la textul moțiunii", a declarat Grigore Novac.

Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor au înaintat în Parlament o moțiune simplă, prin care, între altele, cer să fie inițiată procedura de demitere a judecătorilor Curții Constituționale.

În opinia comuniștilor, Înalta Instanță a declarat neconstituționale unele norme constituționale, în timp ce judecătorii acestei autorități „nu au dreptul să-și aroge competențe străine".

Potrivit comuniștilor, actuala componență a CCM a manifestat „o lipsă totală de respect față de constituția și a discreditat unica autoritate de jurisdicție constituțională a țării".

Comuniștii au făcut „bilanțul tuturor încălcărilor comise de judecătorii CCM" și au ajuns la concluzia că acestea sunt 13 la număr, „inclusiv proclamarea supremației Declarației de Independență față de Constituția Republicii Moldova".

Fluxul de știri
0