Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comuniștii au înaintat o moțiune contra judecătorilor Curții Constituționale

© Sputnik / Miroslav RotariПикет партий коммунистов у Конституционного суда
Пикет партий коммунистов у Конституционного суда - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor au înaintat în Parlament o moțiune simplă, prin care, între altele, cer să fie inițiată procedura de demitere a judecătorilor Curții Constituționale

CHIȘINĂU, 2 nov — Sputnik. Deputații comuniști sunt de părere că prin unele decizii ale sale, Curtea Constituțională a Republicii Moldova și-ar fi „arogat atribuțiile Parlamentului".

Deputatul comunist Elena Bodnarenco a declarat cadrul unui briefing că judecătorii CCM au încălcat principiul separării puterii de stat.

Конституция РМ - Sputnik Moldova
Politică
Limba română ar putea fi decretată drept limbă de stat în Republica Moldova

În opinia comuniștilor, Înalta Curte a declarat neconstituționale unele norme constituționale, în timp ce judecătorii acestei autorități „nu au dreptul să-și aroge competențe străine".

Potrivit comuniștilor, actuala componență a CCM a manifestat „o lipsă totală de respect față de constituția și a discreditat unica autoritate de jurisdicție constituțională a țării".

Comuniștii au făcut „bilanțul tuturor încălcărilor comise de judecătorii CCM” și au ajuns la concluzia că acestea sunt 13 la număr, „inclusiv proclamarea supremației Declarației de Independență față de Constituția Republicii Moldova".

„Comuniștii exprimă neîncredere judecătorilor Curții Constituționale", a mai declarat Elena Bodnarenco. Tot ea a spus că Înalta Instanță „a încerc să ia de la stat un atribut important al acestuia — limba de stat".

Ea a mai menționat că judecătorii CCM sunt invitați în Parlament la raport în chestiunile expuse în moțiunea simplă.

Fluxul de știri
0