Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile bat alarma: Pestă porcină africană în sudul țării

© SputnikСело
Село - Sputnik Moldova
Abonare
Satul Palanca din raionul Ștefan Vodă a fost pus sub supraveghere strictă, mai mulți specialiști de la Agenția pentru Siguranța Alimentelor se află la fața locului

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în satul Palanca, raionul Ştefan Vodă. Direcţia raională pentru siguranţa alimentelor din Ştefan Vodă a anunţat ANSA că are suspiciuni de pestă porcină africană la animalele din trei gospodării. 

Свиньи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă năpastă amenință Moldova – pesta porcină, boala fără medicament

Potrivit expertizei efectuată de Centrul Republican de Diagnostică Veterinară, pesta porcină africană a fost confirmată.

În prezent, este efectuată dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea în locurile unde au fost întreţinute animalele afectate. Porcinele din localitate sunt plasate sub observaţie sanitar-veterinară. Concomitent a fost intensificat controlul privind mişcarea şi traficul de porcine, produse şi subproduse obţinute de la acestea.

La faţa locului s-a deplasat echipa de intervenţie a Agenţiei, dotată cu utilajul şi mijloacele necesare lichidării focarului de pestă porcină africană.

Directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi, a emis un ordin în care sunt indicate toate măsurile de organizare a activităţii subdiviziunilor Agenţiei întru asigurarea  bunei desfăşurări de combatere a bolii şi de distrugere a focarului de pestă porcină.

Fluxul de știri
0