Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă năpastă amenință Moldova – pesta porcină, boala fără medicament

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaСвиньи
Свиньи - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova a fost identificat un posibil focar de pestă porcină. Dacă rezultatele de laborator vor confirma că virusul care a afectat șapte porci este anume pesta porcină, atunci situația se anunță a fi una dificilă - pentru aceasta boala nu există tratament și nici vaccin eficient, prin urmare, toate animalele suspecte vor fi ucise și distruse.

CHIȘINĂU, 12 mart — Sputnik. Autoritățile moldovene au instituit carantină în localitatea Rubleniţa din raionul Soroca, unde se presupune că ar fi înregistrat un focar de pestă porcină. Și anume, într-o gospodărie din această localitate a fost depistat virusul la şapte porci.

Работа свинокомплекса в Челябинской области - Sputnik Moldova
Focar de pestă porcină africană lângă granițele României și Republica Moldova

Potrivit informațiilor oficiale, autoritățile locale au întreprins deja unele măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului. Și anume, la intrarea în localitate, fiecare automobil este dezinfectat. De asemenea, este interzisă scoaterea animalelor din sat, precum și aducerea altora în localitate.

Presa scrie că stăpânul animalelor care sunt presupuse a fi infectate cu pestă porcină a observat că acestea nu mănâncă, iar pielea și-a schimbat culoare. Totouși, până în acest moment nu există o confirmare de laborator că cei șapte porci (care între-timp au fost tăiați, arși și îngropați) au fost infectați cu pestă. Rezultatele de laborator vor fi disponibile săptămâna viitoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0