Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi viețuitori în izolatorul CNA: polițiști, avocați, contabili

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Angajații Centrului Național Anticorupție și ai Procuraturii anticorupție nu au odihnă. În curând, cei reținuți nu vor mai încăpea în izolatorul CNA.

CHIȘINĂU, 01 nov — Sputnik. Zilele acestea, ofițerii CNA și procurorii Anticorupţie au reținut patru persoane în cadrul unui dosar de trafic de influenţă. Este vorba despre un actual polițist, despre un fost poliţist, o contabilă şi un avocat. Cei patru ar fi încercat să organizeze muşamalizarea unui dosar în care era vizat un om de afaceri şi să-l scape de arest.

Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce pățești dacă încerci să mituiești un ofițer de Patrulare

Potrivit materialelor cauzei, unul dintre figuranţi ar fi cerut de la omul de afaceri 20 000 de euro, susţinând că ar avea influenţă asupra unor judecători de la Curtea de Apel, dar şi asupra unor procurori, şi că îi poate determina să-l elibereze din arest şi chiar să înceteze urmărirea penală în privinţa sa.

Cazul a intrat în atenţia procurorilor şi CNA, care au dispus mai multe acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii. Astfel, sub controlul ofiţerilor au fost transmise 15 000 de euro, în diferite tranşe, bani care au fost împărţiţi între intermediari.

Cei patru au fost urmăriţi mai multe zile, în cele din urmă fiind dispusă reţinerea lor. Acum ei sunt cercetaţi penal pentru trafic de influenţă şi se deţin în izolatorul CNA. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă de până la 300 000 de lei.

 

Fluxul de știri
0