Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova: Din 1 noiembrie unele pensii sunt majorate cu peste 200 de lei

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaPensii și plăți sociale
Pensii și plăți sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Este vorba de peste 58 de mii de beneficiari de pensii pentru limita de vârstă care vor primi în mediu cu 255 de lei mai mult și peste 6,3 mii de beneficiari de pensie de dizabilitate care vor primi în medie cu 274 de lei mai mult

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Pensiile pentru limita de vârstă şi cele de dizabilitate vor fi supuse valorizării de la 1 noiembrie şi nu de la 1 aprilie 2018, cum era stabilit anterior. Vor fi recalculate pensiile persoanelor care au ieșit la pensie în anii 2009, 2010 și 2011.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: Nu toți pensionarii care muncesc au dreptul la recalcularea pensiei

”Este vorba de peste 58 de mii de beneficiari pentru limita de vârstă care vor primi în mediu o majorare de 255 de lei și peste 6,3 mii de beneficiari de pensie de dizabilitate care vor primi o majorare de pensie în medie de 274 de lei”, a declarat ministrul de resort Stela Grigoraș.

Majorarea pensiilor, ca urmare a valorizării, va fi diferențiată în funcție de anul stabilirii acesteia și de venitul realizat de persoană.

Pensionarii care se vor bucura din 1 noiembrie de pensii majorate vor beneficia și de indexarea tradițională care este efectuată în fiecare an la 1 aprilie. 

Astfel, cei în jur de 65 de mii de pensionari care vor avea majorări de peste 200 de lei la pensie din 1 noiembrie 2017 vor intra și în programul de indexare care va avea loc la 1 aprilie 2018. 

Potrivit legislației naționale, toate categoriile de pensie, la 1 aprilie, în fiecare an, sunt indexate. Mărimea indexării variază între 7 și 10 procente.

Fluxul de știri
0