Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Nu toți pensionarii care muncesc au dreptul la recalcularea pensiei

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Nu toți pensionarii din Republica Moldova care își continuă activitatea de muncă au dreptul la recalcularea pensiilor

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Persoanele care au ieșit la pensie înainte de 1 ianuarie 2017 și care mai continuă activitatea de muncă  nu au dreptul la recalcularea pensiei. Potrivit noii legislații cu privire la pensii, recalcularea pensiilor se va aplica în cazul pensiilor pentru limita de vârstă stabilite începând cu 1 ianuarie 2017.

pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: Pensionarii care lucrează, puși în fața dilemei – pensia sau salariul

Totodată, pensionarii care activează în câmpul muncii după realizarea dreptului la pensie pentru limita de vârstă, pot solicita reexaminarea pensiei nu mai des decât o dată la doi ani cu condiția că pensia calculată este mai mare decât pensia aflată în plată. 

”Respectiv, persoanele care și-au stabilit pensia pentru limita de vârstă începând cu 1 ianuarie 2017 și care continuă să activeze vor avea drept să solicite reexaminarea pensiilor doar începând cu luna februarie anul 2019”, a declarat președintele Casei Naționale de Asigurări Sociale, Laura Grecu.  

În cazul persoanelor care au ieșit la pensie înainte de anul 2017, dar continuă să lucreze, pensia a fost valorizată la 1 aprilie 2017.

Fluxul de știri
0