Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce zice Rogozin despre decizia CC privind denumirea limbii de stat în Moldova

© RIA Novosti / Sergei Mamontov / Accesați arhiva multimediaRussian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin
Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin - Sputnik Moldova
Abonare
Funcționarul rus a comentat decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova care le-a dat „undă verde” deputaților de la Chișinău pentru a opera modificări cu privire la denumirea limbii de stat în Legea Supremă a țării

CHIȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a comentat decizua Curții Constituționale (CC) a Republicii Moldova, potrivit căreia proiectul de lege cu privire la decretarea limbii române ca limbă de stat poate fi prezentat Parlamentului spre adoptare.

Marți CC a avizat pozitiv inițiativa unui grup de deputați care propun redenumirea limbii oficiale din „moldovenească" în „română" în textul Constituției.

„De ce ne-am mira? Din cei șase membri ai Curții Constituționale a Moldovei, cinci dețin pașaport românesc", a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook, comentând decizia respectivă a CC.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon critică dur decizia Curții Constituționale cu privire la limba română

Anterior, fracțiunea Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) a propus modificarea articolului 13 din Constituție pentru a decrete limba română drept limbă de stat. Inițiativa a fost semnată de 35 din cei 101 deputați ai Parlamentului.

După ce Înalta Curte a avizat pozitiv această inițiativă, proiectul urmează a fi transmis spre examinare în Parlament. Modificarea va intra în vigoare dacă pentru aceasta vor vota două treimi din deputați.

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat anterior că intenționează să blocheze inițiativa cu privire la schimbarea denumirii limbii de stat în Constituția țării, din „moldovenească" în „română".

Fluxul de știri
0