Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova ar putea deveni producător de mașini agricole „no-till"

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaTehnică agricolă, tehnologii
Tehnică agricolă, tehnologii - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova ar putea să devină producător de mașini agricole ultra moderne, datorită faptului că un investitor japonez intenționează să facă în țara noastră o investiție în acest domeniu

CHIȘINĂU, 31 oct — Sputnik. Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că o companie japoneză specializată în producerea pieselor din oțel, Metal Products și Metal Products Europe, dorește să investească în Republica Moldova și să producă mașini agricole pentru plantarea după tehnologia avansată no-till (fără arat — n. red.).

Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Veste bună. Deja agricultorii pot depune cereri pentru a obține subvenții

Conducătorul companiei, Susumu Watanabe, s-a întâlnit cu viceministrul moldovean de resort, Vitalie Iurcu. Demnitarul moldovean a salutat intenția companiei japoneze și a menționat „că agricultura este un domeniu important al economiei noastre, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii este interesat de oferirea tuturor oportunităților pentru potențialii investitori și pentru acest domeniu", informează serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Vitalie Iurcu a mai spus că cooperarea bilaterală dintre Moldova și Japonia este în ascensiune, amintind că, recent, la Strășeni a fost deschisă o fabrică de producere a cablajului electric pentru automobile a companiei nipone Sumitomo, iar investiția în acest obiect este de 25 de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0