Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste bună. Deja agricultorii pot depune cereri pentru a obține subvenții

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Ciubuc
Nicolae Ciubuc - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a dat start campaniei de recepționare a cererilor de subvenționare pentru anul 2017.
Veste bună. Agricultorii deja pot depune cereri pentru a obține subvenții

Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, a oferit mai multe detalii despre noile reguli pe care trebuie să le respecte producătorii agricoli pentru a obține sprijin din partea statului.

"Deși sunt reguli noi, nu este foarte complicat să obții subvenții. Am încercat prin introducerea noului regulament să-i facem pe producătorii agricoli mai responsabili atunci când își pregătesc pachetul de documente. Anul acesta dosarul pentru obținerea subvențiilor trebuie să conțnă și un plan de afaceri pentru cel puțin 5 ani, și o copie a certificatului ce atestă participarea la un curs de instruire în domeniu" spune Ciubuc.

Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul de subvenționare — 2017, constituie 900 milioane de lei, inclusiv 231,0 milioane de lei din contul Programului ENPARD Moldova — suport pentru agricultură și dezvoltare rurală. Menționăm că din fondul anului 2017, aproape 335 milioane de lei au fost achitate pentru cererile rămase fără acoperire financiară din 2016, prin urmare, disponibil pentru anul 2017 sunt în jur de  565 milioane de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0