Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tariful la apa potabilă din Chișinău ar putea crește din nou

© Sputnik / Евгений ПанасенкоРодник
Родник - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Apă-Canal Chișinău a declarat în cadrul ședinței de luni de la Primăria Chișinău că, majorarea tarifelor la apă este necesară în contextul procesului de reformare la care este supusă societatea.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Locuitorii municipiului Chișinău ar putea avea o surpriză neplăcută: o nouă majorare a tarifelor la apa livrată de SA Apă-Canal Chișinău. Directorul acestei instituții, Veronica Herța, a declarat în cadrul ședinței de luni a Primăriei Chișinău că majorarea tarifelor este necesară în contextul procesului de reformare la care este supusă această întreprindere.

Herța, care a fost susținută în această funcție de Partidul Liberal, recunoaște că aceste ajustări de tarife vor trezi o nemulțumire din partea societății.   

”Vrem doar declarativ să spunem că vrem tarife mici și nu vrem nimic să schimbăm. Ori ne asumăm anumite riscuri pentru a face și unele reforme nepopulare, dar care trebuie să fie făcute”, a declarat Herța. 

Отопление - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Unii chișinăuieni vor primi gratuit căldură și apă caldă

Cele mai recente majorări de tarife la apă pentru consumatorii casnici din Chișinău au avut loc în luna mai a acestui an. Chiar dacă Apă-Canal Chișinău a cerut o majorare medie de 2 lei și 56 bani, Agenția Naționale pentru Reglementare în Energetică a decis ca această majorare să nu depășească 1 leu și 50 bani. Tariful final pentru consumatorii casnici fiind de 10 lei și 69 de bani, iar pentru agenții economici – 24 lei 46 bani. 

Veronica Herța a declarat că aceste majorări sunt necesare și pentru a putea implementa proiectul finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Devoltare și Banca Europeană pentru Investiții, care se ridică la aproape 62 de milioane de euro. 


Fluxul de știri
0