Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Vânt năprasnic în Capitală, înghețuri în toată țară

© Sputnik / Евгений Резник / Accesați arhiva multimediaПоследствия ледяного дождя в Краснодаре
Последствия ледяного дождя в Краснодаре - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au emis pentru luni și următoarele zile cod galben de vânt puternic în Republica Moldova, care sporește pericolul de incendiu, electrocutare și alte accidente provocate de ruperea crengilor și prăbușirea copacilor din cauza vântului

CHIȘINĂU, 30 oct — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru astăzi ziua temperaturi de la +4… +7 grade Celsius. Noaptea acestea vor varia între +1… +4 grade Celsius.

În mod paradoxal, în următoarele zile, vor crește atât minimele, cât și maximele. Astfel, în intervalul 31 octombrie — 2 noiembrie, ziua, temperatura aerului va oscila între +4 și +14 grade Celsius. Chiar dacă ziua va fi mai cald, noapte vom avea înghețuri în toate regiunile țării: 0… —3 grade Celsius — în nordul țării, +1… —2 grade Celsius — în centru și +2… —1 grade Celsius — în sudul Republicii Moldova.

Meteorologii anunță încălzirea vremii pentru sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, ziua mercurul în termometre va ajunge la +11 grade Celsius în nordul țării, +12 grade Celsius în centru și +13 grade Celsius în sudul Republicii Moldova.

Troleibuze pe rută pe timp de iarnă - Sputnik Moldova
Ne aşteaptă o iarnă grea: Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

Meteorologii au anunțat intensificarea vântului pentru luni, dar și pentru următoarele câteva zile. Cel mai puternic vântul va sufla în raionul Fălești — 36 kilometri pe oră, în Capitală — 29 km/h.

În condițiile severe de vânt, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îi îndeamnă pe cetățeni să fie vigilenți atunci când dau foc la resturile menajere și a frunzelor uscate, mai cu seamă în spațiile publice, pentru a nu provoca un incendiu.

Totodată, salvatorii le solicită oamenilor să evite cablurile și firele electrice căzute la pământ și să apeleze serviciile competente. În cazul unor accidente cu riscul la viață oamenii sunt îndemnați să sune la numărul de urgență 901al Serviciului Pompieri.

Fluxul de știri
0