Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste trei zile, unii pensionari nu vor mai primi pensia de odinioară

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaPensii și plăți sociale
Pensii și plăți sociale - Sputnik Moldova
Abonare
De la 1 noiembrie, pensia unor pensionari va crește în mediu cu peste 200 de lei, de această majorare nu se vor bucura însă toți beneficiarii de pensie

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Începând cu datat de 1 noiembrie, vor fi valorizate pensiile pentru limită de vârstă și cele de dizabilitate, stabilite în anii 2009-2011. 

Пенсионер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: Nu toți pensionarii care muncesc au dreptul la recalcularea pensiei

Potrivit unor rectificări la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017, operate de deputații moldoveni, pensiile pentru limita de vârstă şi cele de dizabilitate vor fi supuse valorizării de la 1 noiembrie şi nu de la 1 aprilie 2018, cum era stabilit anterior. 

Peste 65 de mii de persoane care primesc pensii pentru limita de vârstă sau pensii pentru dizabilitate vor primi pensii recalculate, începând cu 1 noiembrie. Vor fi recalculate pensiile persoanelor care au ieșit la pensie în anii 2009, 2010 și 2011.

Deținerea de către angajat a statutului de pensionar va fi temei de concediere>>>

Este vorba de peste 58 de mii de beneficiari pentru limita de vârstă care vor primi în mediu o majorare medie de 255 de lei și peste 6,3 mii de beneficiari de pensie de dizabilitate care vor primi o majorare de pensie în medie de 274 de lei.

Majorarea pensiilor, ca urmare a valorizării, va fi diferențiată în funcție de anul stabilirii acesteia și de venitul realizat de persoană.

Fluxul de știri
0