Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pensia celor care va crește la 1 noiembrie va crește și la 1 aprilie 2018

© Sputnik / Evghenii PanasencoПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit legislației naționale, toate categoriile de pensie, la 1 aprilie în fiecare an, se indexează

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Pensionarii care se vor bucura din 1 noiembrie de pensii majorate, vor beneficia și de indexarea tradițională care se produce în fiecare an la 1 aprilie. 

Пенсионер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: Nu toți pensionarii care muncesc au dreptul la recalcularea pensiei

Astfel, cei în jur de 65 de mii de pensionari care vor avea majorări de peste 200 de lei la pensie din 1 noiembrie 2017, vor intra și în programul de indexare care va avea loc la 1 aprilie 2018. 

Potrivit legislației naționale, toate categoriile de pensie, la 1 aprilie în fiecare an, se indexează. Mărimea indexării variază între 7 și 10 procente. 

Pensiile pentru limita de vârstă şi cele de dizabilitate vor fi supuse valorizării de la 1 noiembrie şi nu de la 1 aprilie 2018, cum era stabilit anterior. Vor fi recalculate pensiile persoanelor care au ieșit la pensie în anii 2009, 2010 și 2011.

Peste trei zile, unii pensionari nu vor mai primi pensia de odinioară>>>

”Este vorba de peste 58 de mii de beneficiari pentru limita de vârstă care vor primi în mediu o majorare medie de 255 de lei și peste 6, 3 mii de beneficiari de pensie de dizabilitate care vor primi o majorare de pensie în medie de 274 de lei”, a declarat ministrul de resort Stela Grigoraș.

Majorarea pensiilor, ca urmare a valorizării, va fi diferențiată în funcție de anul stabilirii acesteia și de venitul realizat de persoană.


Fluxul de știri
0