Vizita Patriarhului Kirill la București: Declarație importantă făcută în România

© AP Photo / Andreea AlexandruPatriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București
Patriarhul Kiril și Patriarhul Daniel la București - Sputnik Moldova
Abonare
Patriarhul Kirill participă astăzi la manifestările legate de prăznuirea hramului orașului București

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Patriarhul rus și-a început vizita în România ieri, făcând declarații importante în care a evocat valorile comune ale românilor și rușilor.

Patriarhul a subliniat comunitatea sfinților români și ruși, precum și comuniunea valorică a României și Rusiei.

"Sfinții din Rusia si cei din România sunt sfinții noștri comuni. Valorile ortodoxiei sunt comune pentru România și Rusia. Relațiile bune între oameni sunt atunci când au valori comune și oricum ar decurge istoria, noi creștinii ortodocși, care trăim în țări diferite, trebuie să ținem minte că avem valori comune. Fie ca Dumnezeu să păzească România", a spus Patriarhul rus în primul său discurs ținut chiar la sosirea pe aeroportul de la București.

Astăzi, Patriarhul rus Kirill participă, împreună cu mii de credincioși, la cinstirea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul orașului București.

Патрирах Московский и всея Руси Кирилл во время богослужения. - Sputnik Moldova
Detalii privind prima vizită a Patriarhului Rusiei, Kiril, în România

Întâistătătorul Bisericii Ruse slujește Liturghia împreună cu alți ierarhi ai bisericilor ortodoxe care au avut de suferit sub regimul comunist: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al întregii Albanii, şi cu Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia.

Credincioșii au sosit și pentru a aduce cinstite moaștelor Sfântului Serafim Sarov, aduse în dar de delegația rusă, condusă de Patriarhul Kirill.

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii se află în România la invitația Patriarhului Daniel. El va participa mâine la ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Mâine urmează să aibă loc o slujbă Te Deum la 10 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa ierarhilor români şi străini, a clerului şi credincioșilor.

Fluxul de știri
0