Detalii privind prima vizită a Patriarhului Rusiei, Kiril, în România

© Sputnik / Vladimir Astapkovitch / Accesați arhiva multimediaПатрирах Московский и всея Руси Кирилл во время богослужения.
Патрирах Московский и всея Руси Кирилл во время богослужения. - Sputnik Moldova
Abonare
Vizita Patriarhului Rusiei, Kiril, la București nu poartă un caracter oficial, a declarat secretarul de presă al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse

CHIȘINĂU, 23 oct  — Sputnik. Patriarhul Kiril al Moscovei va vizita pentru prima dată România în perioada 27-28 octombrie. El va participa la aniversarea a 10 ani de la întronizarea patriarhului Daniel, anunță RIA Novosti, cu referire la secretarul de presă al Patriarhiei, părintele Aleksander Volkov.

Посещение патриархом Кириллом родильного дома в Москве - Sputnik Moldova
Patriarhul Kiril cere interzicerea avorturilor în Rusia

"Programul vizitei Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse prevede participarea la Dumnezeiasca Liturghie în ziua ocrotitorului Bucureștiului, Sfântul Dimitrie Basarabov, precum și la festivitățile legate de 10 ani de la întronizarea preafericitului patriarh Daniel", a declarat Volkov.

De asemenea va ava loc o întrevedere între Patriarhul rus, Kiril, și cel român, Daniel.

În afară de aceasta, Patriarhul Chiril va avea un discurs în fața membrilor Sfântului Sinod al Patriarhiei Române, în cadrul unei ședințe festive dedicate anului apărătorului ortodoxiei în anii comunismului.

La aceste evenimente au fost invitați întâistătătorii și reprezentanții altor biserici ortodoxe, a declarat secretarul de presă al Patriarhului.

Acesta a specificat că nu este vorba de o vizită oficială, ci de o deplasare.

Fluxul de știri
0