Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ungaria aplică o "lovitură uriașă" Ucrainei și NATO

© AFP 2022 / Emmanuel DUNANDViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Viktor Orban demonstrează că nu se joacă în politica internațională și că nimeni nu e suficient de mare să-și bată joc de Ungaria și de maghiari.

BUCUREȘTI, 27 oct — Sputnik, D.D. Budapesta se ține de amenințări și de promisiuni — boicotează orice tentativă a Kievului de a se apropria de structurile din care face parte Ungaria. Această atitudine se datorează Legii Educației votată de Rada Supremă, prin care minoritățile din Ucraina pierd dreptul la învățământ în limba maternă, prin aceasta fiindu-le pusă în pericol identitatea națională și tradițională.

View of Hungarian Parliament, Budapest - Sputnik Moldova
Ungaria vrea o alianță cu România și Rusia în problema școlilor din Ucraina

Acum, Ungaria s-a opus organizării unei reuniuni a Comitetului NATO-Ucraina, propus a se desfășura pe 6 decembrie anul curent, transmite agenția maghiară origo.hu.

Potrivit Origo.hu, poziția oficială a Ministerului de Externe este că Ucraina nu este în prezent în măsură să vorbească despre (sprijinul suplimentar pentru) aspirațiile de integrare a țării.

Potrivit analiștilor citați de agenția maghiară, veto-ul Budapestei este "o lovitură uriașă la adresa Ucrainei", ale cărei speranțe sunt de intensificare a relației cu NATO sau chiar de integrare ca membru cu drepturi depline.

Totodată este o lovitură și pentru NATO, ale cărei demersuri de transformarea Ucrainei într-o mare bază militară se văd întârziate.

Fluxul de știri
0