Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un referendum în 2018? Declarația importantă pe care a făcut-o Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului vrea ca cetățenii să fie consultați într-o chestiune importantă pentru țară. Ce a declarat acesta în cadrul unei emisiuni televizate

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, nu exclude probabilitatea desfășurării unui referendum privind interzicerea unirii cu România.

Potrivit lui Dodon, un referendum consultativ în privința interzicerii unirii cu România, la nivel legislativ, ar putea avea loc chiar în 2018.

Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Ostalep: Conform Constituției, Republica Moldova nu poate fi lichidată

"Eu sunt adeptul interzicerii unionismului în Republica Moldova. Noi examinăm foarte serios și discutăm dacă nu ar fi cazul să facem un referendum consultativ. Să întrebăm oamenii, dacă sunt pentru interzicerea prin lege a unionismului — da sau nu. Și să vedem. Nu exclud că vom ieși cu astfel de inițiativă, posibil chiar în timpul cel mai apropiat", a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.

El a menționat că știe care va fi rezultatul acestui referendum.

"E sunt ferm convins că majoritatea cetățenilor sunt categoric împotriva celor care vor să lichideze statalitatea" — a subliniat liderul moldovean.

Igor Dodon a mai adăugat că în anul care vine vor fi mai multe riscuri pentru Republica Moldova.

"După cum am spus, este un risc enorm. Trebuie să vedem ce putem face pentru a interzice unionismul. Nu exclud că anul viitor va avea loc un referendum în această problemă", a declarat șeful statului.

În martie 2018 se împlinesc 100 de la votarea Declarația de unire a Basarabiei cu România de către Sfatului Țării.

Potrivit datelor sondajelor de opinie, majoritatea cetățenilor se pronunță împotriva unirii Republicii Moldova cu România.

Fluxul de știri
0