Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ostalep: Conform Constituției, Republica Moldova nu poate fi lichidată

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Ostalep
Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte a Curții Constituționale din Republica Moldova, Alexandru Tănase, a declarat într-un interviul că dacă moldovenii decid că nu mai are rost să păstreze acest stat, ei au drept la asta, deoarece Constituția o permite.
Ostalep: Conform Constituției, Republica Moldova nu poate fi lichidată

Politologul Valeriu Ostalep a comentat pentru Sputnik Moldova aceste declarații ale juristului.

"Asta este o probă suplimentară a faptului că moldovenii au permis să ajungă în fruntea unui organ atât de important cum este Curtea Constituțională o persoană care, în primul rând, a adus prin activitatea sa cel mai mare prejudiciu credibilității justiției în Republica Moldova", a menționat Ostalep.

Politologul s-a referit și la Declarația de Independență, pe care unele persoane dinn Moldova au încercat să pună mai presus decât Lege Supremă. El a subliniat că Declarația nu are forță juridică necesară.

"Domnul Tănase niciodată nu a susținut statul Republica Moldova, dezvoltarea și existența lui, nu este nici un secret aici. El a făcut permanent astfel de declarații care pun la îndoială existenta noastră ca stat", consideră Ostalep.

El a adăugat că marea majoritate a cetățenilor Moldovei nu va accepta niciodată lichidarea statului.

Ostalep a declarat că consideră această declarație a lui Alexandru Tănase drept o diversiune politică.

Fluxul de știri
0