Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fapta mizerabilă a unui fost carabinier. Iată ce le-a făcut unor minore

© Photo : PUBLIC DOMAINДевочка-подросток, фото из архива
Девочка-подросток, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
A părăsit Trupele de Carabinieri și a decis să facă bani. Nu singur, ci împreună cu concubina lui. Doar că nu dorea să muncească. Așa că a recurs la această mizerie.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. În data de 25 octombrie 2017, angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale și ofițerii de Poliție l-au reținut pe un fost militar din Trupele de Carabinieri care, împreună cu concubina lui, trafica copii în scopul exploatării sexuale comerciale.

Bătaie - Sputnik Moldova
Priviți cum a fost lovit Braguța: ca să fie ucis, nu bătut. Cine este următorul?

Procurorii anunță într-un comunicat de presă că cei doi comiteau această crimă "prin abuz de vulnerabilitate a persoanei, exprimată prin situația precară din punct de vedere al supraviețuirii sociale", adică profitau de sărăcia, mizeria materială în care se aflau minorii pentru a-i determina să se prostitueze.

Potrivit materialelor cauzei rezultă, persoanele reţinute, acţionând de comun acord, recrutau persoane minore pe internet, după care le adăposteau la domiciliul lor din municipiul Chişinău. După care cei doi infractori plasau anunțuri cu pozele minorelor pe site-ul 999.md, fetele minore fiind ulterior supuse exploatării sexuale contra plată de către mai mulţi bărbaţi.

Toyota Rav4 Hybrid în dotarea poliției Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Culmea: Poliția vrea să o amendeze pe femeia doborâtă de mașina guvernamentală

Procurorii anunță că în prezent sunt întreprinse măsurile necesare pentru identificarea tuturor victimelor şi stabilirea cuantumului veniturilor obţinute de către cei doi bănuiţi.

Ei au vârsta cuprinsă între 19 şi 21 de ani şi la moment sunt reţinuți pe un termen de 72 ore. După înaintarea învinuirii de către procurori, vor fi înaintate demersuri pentru plasarea acestora în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de care sunt acuzate, făptuitorii riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 15 la 20 de ani.

Fluxul de știri
0