Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tinerii sunt încurajați să lucreze în sate. Decizia de ultimă oră a Guvernului

© Sputnik / Мирослав РотарьНекоторые из увековеченных на Аллее врачей жили и работали еще в XIX веке.
Некоторые из увековеченных на Аллее врачей жили и работали еще в XIX веке. - Sputnik Moldova
Abonare
Indemnizația unică acordată tinerilor cu studii medicale și farmaceutice, plasați în câmpul muncii în mediul rural va fi achitată în 3 rate.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Indemnizația unică  acordată tinerilor cu studii medicale și farmaceutice plasați în câmpul muncii în mediul rural, conform repartizării  Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, va fi achitată în 3 rate. Cabinetul de Miniștri a aprobat miercuri, 25 octombrie, modificarea mecanismului de acordare a indemnizației unice, care anterior stabilea achitarea indemnizației în 4 rate. 

Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliția Republicii Moldova, în căutare de angajați

Indemnizația unică în mărime de 45 de mii de lei pentru medici și farmaciști și 36 de mii de lei pentru personalul medical și farmaceutic mediu va fi achitată achita în trei rate egale, a câte 15 mii de lei și, respectiv, a câte 12 mii de lei, după prima lună de activitate și la sfârșitul fiecărui an de activitate. 

Guvernul a mai decis să recalculeze această indemnizație în scopul stimulării tinerilor angajați deja în câmpul muncii în mediul rural.

Conform documentului, din calculul celor 3 ani vor fi excluse perioadele de suspendare a contractului individual de muncă, precum și perioadele de aflare în concediul pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 4 ani.

În anul 2017, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a repartizat în câmpul muncii în mediul rural în jur de 190 de absolvenți ai universităților de profil.


Fluxul de știri
0