Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția Republicii Moldova, în căutare de angajați

© Photo : Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGPMașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 12 mii de locuri de muncă vacante sunt raportate la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Agenții economici din țară au raportat la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 11803 locuri de muncă vacante. 

Cele mai multe oferte de muncă sunt anunțate în Chișinău – aproape 5 mii, Bălți – peste 1,1 mii, după care urmează Florești, Ungheni, Orhei, Anenii Noi și Ialoveni. Cele mai puține locuri de muncă vacante sunt oferite pentru șomerii din raioanele Drochia, Dubăsari, Criuleni și Edineț.

Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bomba de toamnă pentru șomerii din țară. Șansa pe care nu trebuie să o rateze

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2310 locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte sunt prezentate de Poliția Republicii Moldova, care a declarat vacante 437 de locuri pentru inspectori. 

În învățământ au fost anunțate aproape 400 de locuri de muncă vacante: educator în învăţământul preşcolar/primar, profesor în învăţământul gimnazial, profesor în învăţământul liceal/postliceal, psihologi, bibliotecari. De asemenea, în țară se înregistrează o lipsă a specialiștilor în sistemul sănătății. La ANOFM au fost raportate 350 de locuri de muncă pentru medici, asistenți medicali și laboranți. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 9493 de locuri de muncă. Cele mai multe oferte, peste 2400, sunt prezentate pentru specialiștii în industria textilă și confecții. 

La începutul lunii octombrie, în Moldova oficial erau înregistrați aproape 19 mii de șomeri.

Fluxul de știri
0