Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru cei care zboară spre SUA: Au fost introduse noi reguli

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
La înregistrare sau la porțile de îmbarcare, pasagerii ar putea fi supuși unor scurte interogatorii

CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Administrația SUA pentru Securitatea Transporturilor (TSA) introduce noi măsuri de securitate pentru zborurile către Statele Unite ale Americii. Acestea intră în vigoare de astăzi, 26 octombrie, informează agerpres.ro.

Totuși, TSA va permite unor linii aeriene perioade suplimentare pentru a se conforma noilor proceduri.

Самолет - Sputnik Moldova
Zborurile dintre UE și Marea Britanie ar putea fi suspendate

Conform noilor cerințe ale autorităților americane, pasagerii urmează să fie controlați mai strict, iar în unele cazuri vor avea loc scurte interogatorii legate de securitate, la înregistrare (check-in) sau la porțile de îmbarcare.

În acest context, sunt posibile întârzieri ale zborurilor. Potrivit sursei, noile măsuri vor afecta zilnic aproximativ 325.000 de pasageri și 2100 de zboruri comerciale cu destinația SUA operate de 180 de linii aeriene, de pe 280 de aeroporturi din 105 țări.

Totodată, noile reguli care au fost anunțate de Statele Unite în iunie prevăd printre altele renunțarea începând din iulie la interdicția privind îmbarcarea cu dispozitive electronice în aeronavele care decolează de pe 10 aeroporturi din opt țări din Orientul Mijlociu și nordul Africii. Restricțiile fuseseră implementate de teamă că în laptopuri și alte echipamente pot fi ascunși explozivi.

Fluxul de știri
0