Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zborurile dintre UE și Marea Britanie ar putea fi suspendate

© Sputnik / Miroslav Rotari / Самолет
Самолет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un oficial britanic a declarat recent că zborurile dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit ar pute fi suspendate, odată cu declanșarea Brexitului

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, Philip Hammond, a anunțat acum câteva zile că zborurile dintre insulă și Uniunea Europeană ar putea fi întrerupte în ziua declanșării Brexit, potrivit The Telegraph, citat de digi24.

The sun rises behind The Elizabeth Tower, also known as 'Big Ben' on the day British Chancellor of the Exchequer George Osborne delivers his budget in London on March 16, 2016 - Sputnik Moldova
Renunțarea la Brexit și limitare a imigrației - propunere făcută Londrei

„În teorie este admisibil" ca toate zborurile dintre țările Uniunii Europene și Marea Britanie să fie suspendate în ziua în care Londra părăsește UE, a afirmat Hammond.

Deși a precizat că este greu de crezut că asta se va întâmpla, oficialul de la Londra admite că există o posibilitate ca, dacă Brexitul are loc fără nicio înțelegere, în ziua de 29 martie 2019 să nu fie „trafic aerian".

Totuși, el a declarat că este puțin probabil ca cineva să creadă că se va ajunge la asta, referindu-se la posibilitatea ca cele două părți să nu ajungă la un acord.

Brexit-ul — amânat pentru evitarea unui colaps economic>>>

Aspectele care fac ca negocierile să bată pasul pe loc sunt în temei datoriile financiare pe care Marea Britanie le are față de Uniunea Europeană și viitorul statut al cetățenilor europeni din Regatul Unit.

Fluxul de știri
0