Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum sunt otrăviți copiii moldovenilor cu plumb - toți avem de astea acasă

© Sputnik / Илья Питалев /  / Accesați arhiva multimediaFace painting
Face painting - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) avertizează că în vopsele de pe un șir de obiecte, inclusiv în cele destinate în mod special copiilor, se poate conține plumb, iar acesta este un pericol foarte grav pentru sănătatea micuților

CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, plumbul din vopsele este principala sursă de contaminare cu acest metal toxic, în special a copiilor, iar vopselele decorative (emailurile și vopselele anticorozive) sunt principala sursă de expunere la contaminarea cu plumb.

Курица - Sputnik Moldova
Societate
Ai grijă ce mănânci: Lapte cu plumb și carne cu salmonela

Instituția subliniază că Organizația Mondială a Sănătății a catalogat expunerea la plumb drept una din primele zece amenințări la adresa mediului la nivel global.

„Vopselele care conțin aditivi de plumb prezintă un risc de intoxicare, în special pentru copiii mici", informează MADRM.

Instituția găzduiește, în perioada 23-29 octombrie, săptămâna internațională privind prevenirea intoxicațiilor cu plumb, ce se desfășoară sub genericul "Prevenirea expunerii la compușii de plumb". Organizatorii acțiunii sunt Asociația Obștească EcoContact, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Centrul Național de Sănătate Publică. Scopul evenimentului este sporirea gradului de conștientizare și promovarea acțiunilor pentru prevenirea efectelor nefaste asupra sănătății umane și a mediului ca urmare a expunerii la plumb.

Fluxul de știri
0