Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comuniștii moldoveni vor marca 100 de ani de la revoluție, anunță Voronin

© Sputnik / Miroslav Rotari / Владимир Воронин
Владимир Воронин - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin, a anunțat, marți, la o conferință de presă, că PCRM pregătește un program amplu cu ocazia aniversării revoluției din octombrie 1917 din Rusia, care a condus la instaurarea la putere, prin lovitură de stat, a regimului comunist

CHIȘINĂU, 24 oct — Sputnik. Potrivit lui Voronin, comuniștii din Republica Moldova au un plan amplu de acțiuni dedicate aniversării a 100 de ani de la revoluție din octombrie 1917.

Ionuț Țene - Sputnik Moldova
Rusia, prima victimă a revoluției bolșevice din 1917. Anticomunismul care unește

Potrivit liderului PCRM, la Chișinău sunt așteptați cu această ocazie reprezentanți ai câtorva partide comuniste și de stânga din 14 țări europene. Toate aceste partide fac parte din partidul stângii europene.

Comuniștii vor organiza o conferință dedicată evenimentelor din octombrie 1917 și vor vorbi elogios despre impactul pozitiv al evenimentelor sângeroase din acel an. Evenimentul se va încheia cu o ședință festivă a Comitetului Central al PCRM, la care sunt așteptați peste o mie de delegați.

Tradițional, în data de 7 noiembrie va avea loc o depunere de flori la monumentul lui Vladimir Lenin.

Cu această ocazie, Vladimir Voronin a amintit că, în ajunul acestui eveniment, PCRM a organizat trei conferințe științifice, dedicate revoluției socialiste din octombrie 1917.

Fluxul de știri
0