Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce trebuie să știi dacă vrei să obții cetățenia Rusiei

© Sputnik / Максим БогодвидПаспорт РФ
Паспорт РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul cu privire la introducerea obligativității depunerii jurământului de către noii cetățeni ai țării

CHIȘINĂU, 25 oct — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat primul decret cu privire la obținerea cetățeniei Federației Ruse prin care noii cetățeni vor obligați să depună jurământul. Documentul este plasat pe portalul oficial de informației juridice.

Astfel, 62 de persoane vor obține cetățenia Federației Ruse.

Вывеска ФМС РФ - Sputnik Moldova
Rusia
SFM: Rusia susține participanții la Programul de stat de strămutare

În luna iulie, președintele a semnat un decret care permite anularea deciziei de acordare a cetățeniei ruse în cazul persoanelor condamnate pentru terorism și extremism. Totodată, prin decretul respectiv, este introdusă procedura depunerii jurământului la obținerea cetățeniei Federației Ruse. În afară de aceasta, legea stabilește o procedură simplificată de obținere a cetățeniei și vizei de reședință în Federația Rusă pentru ucraineni.

Potrivit textului jurământului, persoana care obține de bună voie și în mod conștient cetățenia Rusiei jură să respecte constituția și legislația Federației Ruse, drepturile și libertățile cetățenilor acestei țări, să îndeplinească obligațiile de cetățean al Rusiei, să apere libertatea și independența Federației Ruse, să fie fidel Rusiei, să respecte cultura, istoria și tradițiile acestei țări.

Pașaportul de cetățean al Federației Ruse va fi înmânat îndată după depunerea jurământului. Legea prevede că procedura de depunere a jurământului la obținerea cetățeniei Federației Ruse va fi reglementată printr-un decret al președintelui țării.

Fluxul de știri
0