Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SFM: Rusia susține participanții la Programul de stat de strămutare

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaВывеска ФМС РФ
Вывеска ФМС РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia va achita cheltuielile de drum ale participanților la Programul de strămutare, dar și cele legate de crearea condiţiilor la noul loc de trai. Mai există şi alte facilităţi pentru acești potențiali cetățeni ai FR.

CHIȘINĂU, 16 noi – Sputnik. Federația Rusă acordă ajutor financiar participanților la Programul de stat de strămutare benevolă, a declarat pentru Sputnik Tamara Roșcina, reprezentantul Serviciului Federal Migrațional al Rusiei în Moldova.

Potrivit acesteia, participanților la programul de strămutare și membrilor familiilor acestora le vor fi compensate cheltuielile de drum către viitorul loc de trai, plata pentru transportarea bagajelor, pentru perfectarea statutului juridic în Rusia, le vor fi plătite indemnizații de transfer, al căror volum depinde de teritoriul unde vor trece cu traiul.

Вид на Астраханский кремль - Sputnik Moldova
Rusia
Regiunea Astrahan s-a inclus în programul de strămutare

Totodată, persoanele strămutate sunt scutiți de plățile vamale atunci când introduc în Rusia averea personală, inclusiv pentru un automobil de familie. Automobilul însă trebuie să se afle în proprietatea celor care se strămută și să fie înregistrat pe numele lor în țara de trai permanent pe parcursul a unei jumătăți de an până la data strămutării în FR.

Multe programe regionale de strămutare prevăd compensarea cheltuielilor pentru arenda domiciliului, trecerea comisiei medicale necesare pentru perfectarea documentele de obținere a permisului provizoriu de trai, recunoașterea în Federația Rusă a documentelor de studii și alte măsuri  de susținere socială.

”Participanții la Programul de stat de strămutare, dar și membrii familiilor lor, au dreptul să-și ia cetățenia FR în mod simplificat. Termenul total de examinare a documentelor este de la jumătate de an de la înaintarea cererii de obținere a permisiunii de trai provizoriu şi până la obținerea pașaportului de cetățean al Rusiei”, a spus Roșcina.

Mai mult decât atât, participanții la Programul de stat de strămutare pot lucra în regiunea în care s-au strămutat, fără a primi patenta de care au nevoie toţi cetățenii străini.

Toate procedurile privind problemele de participare la Programul de stat au loc cu titlu gratuit.

Fluxul de știri
0