Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii au rămas muți: Un ucrainean, la hotar cu saci plini cu metale scumpe

© Sputnik / Мирослав РотарьПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetățean al Ucrainei a scos din țara noastră zeci de saci plin cu aramă. Doar într-un final a fost prins de oamenii legii din Republica Moldova. Folosind o simplă mașină de teren, el a prejudiciat statul de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 24 oct — Sputnik. Un ucrainean a fost reținut la punctul de trecere a frontierei Cosăuți pentru contrabandă cu metale semiprețioase. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a încercat să scoată ilegal din țară câțiva saci plini cu aramă: resturi și deșeuri de cupru, în valoare de peste 300.000 de lei. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile.

Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Societate
Câte capete de la MAI vor cădea în cazul decesului lui Braguța

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, polițiștii şi procurorii au stabilit că anterior suspectul a exportat ilegal, din Republica Moldova în Ucraina, metale neferoase în valoare de peste trei milioane de lei.

Totodată, conform datelor obținute în cadrul perchezițiilor, polițiștii au depistat şi ridicat: resturi şi deşeuri de cupru fără documente de proveniență, înscrisuri de ciornă referitor la activitatea celor implicați în această afacere ilegală, telefoane mobile, două bancnote de 100 de dolari, despre care oamenii legii cred că ar fi false.

Ca urmare a fost inițiată o cauză penală pentru contrabandă. Dacă va fi găsit vinovat, ucraineanul riscă până la 10 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0